Vincent Otto

Begin 2019 rondde Vincent de master Militaire Geschiedenis af aan de Universiteit van Amsterdam. Per toeval kwam hij in aanraking met DOCFactory, het bleek een bedrijf te zijn dat zeer goed aansluit bij zijn interesses.

Tijdens zijn bachelor en master opleiding heeft hij vooral ervaring opgedaan als gebruiker van archieven. Hij weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is om een archief zo duurzaam en toegankelijk mogelijk te maken. Zijn nieuwsgierigheid is één van zijn sterkste punten. Elk archief kan interessante of belangrijke informatie bevatten die erop wacht ontdekt te worden door de lezer. Het op de juiste manier beheren van informatie in digitale of analoge archieven is iets wat voor iedere organisatie essentieel is om toegang tot de juiste informatie mogelijk te maken. Het is dan ook een interessante nieuwe uitdaging voor hem om de andere zijde van de archiefwereld “in te duiken”.

linkedin.com/in/vincentotto90/

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer