Su-Fang Yang

Al op jonge leeftijd raakte Su-Fang geïntrigeerd door de bibliotheek. Dit had in die mate een impact op haar, dat zij hierin haar toekomstige loopbaan zag.

In 2006 begon zij met de opleiding Media, Informatie en Communicatie (met afstudeerrichting Informatie en Media) aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende deze studie maakte zij kennis met de verschillende facetten van de informatiewetenschap: de ontsluiting, structurering, technologie en de evaluatie. Daarnaast liep zij stage bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en SBS Productions. Na de bachelor heeft Su-Fang de Master Culturele Informatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam behaald.

Door de jaren heen heeft Su-Fang zich zelfstandig ontplooid in de rollen van servicemedewerker, intermediair en contentmedewerker. Su-Fang heeft vooral affiniteit met de technische aspecten van de informatiewetenschap en schuwt geen voor haar onbekende systemen. Met een pragmatische instelling en hart voor de zaak “stroopt zij graag haar mouwen op” voor goed informatiebeheer!

https://www.linkedin.com/in/sufangyang/

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer