20.10.2019

Overdracht historisch archief HTM aan Haags Gemeentearchief een feit

Op 18 oktober jl. vond tijdens een bescheiden bijeenkomst in de Haagse tramtunnel de officiële overdracht plaats van een deel van het historische archief van HTM aan het Haagse Gemeentearchief. Ook werd de tentoonstelling “Wegwezen” geopend vanwege het 15-jarige bestaan van de bekende tramtunnel.

De bijeenkomst werd geopend door de gemeentearchivaris van Den Haag, Ellen van der Waerden. Daarna nam Jeroen Groenendijk, ondernemingssecretaris van HTM het woord, waarbij hij zijn toehoorders kort door het verleden van de HTM leidde.

Mevrouw van der Waerden beschreef vervolgens dat het Haags Gemeentearchief (HGA) verguld is met het beheer van in totaal 23 strekkende meter aan historisch archief dat afkomstig is van HTM. De laatste tranche was recentelijk overgedragen, nadat DOCFactory dit deel materieel had verzorgd en beschreven.

Met de onthulling van de oprichtingsakte van HTM uit 1887 werd geformaliseerd dat HGA het historische archief van HTM in beheer heeft genomen. De onthulling werd gezamenlijk door de heer Groenendijk en de Haagse wethouder voor Cultuur en Mobiliteit, Robert van Asten, gedaan. Overigens memoreerde de heer Van Asten dat hij “ook wethouder van archieven” is.

De heer Van Asten vestigde in zijn toespraak vervolgens de aandacht op het 15-jarige bestaan van de bekende Haagse tramtunnel, die wordt gevierd met de tentoonstelling “WEG WEZEN! Den Haag in Beweging”. Deze tentoonstelling bestaat uit een reeks historische afbeeldingen uit de collectie van HGA die worden getoond in de tramtunnel. Tot slot ging de wethouder in op de mobiliteitsissues waar zijn gemeente zich in de toekomst over mag buigen.

 

Nieuwsarchief.

Terug

Nieuws

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer

31.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

28.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.10.2019 Overdracht historisch archief HTM aan Haags Gemeentearchief een feit

Op 18 oktober jl. vond tijdens een bescheiden bijeenkomst in de Haagse tramtunnel de officiële overdracht plaats van een deel van het historische archief van HTM aan het Haagse Gemeentearchief.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer