21.03.2019

417e verjaardag Amsterdamse Beurs bekroond met overdracht historische archieven

Woensdag 20 maart jl. vierden Euronext Amsterdam en Stichting Capital Amsterdam (SCA), de bewaker en promotor van het Nederlandse beurserfgoed, de 417e beursverjaardag van de Amsterdamse Beurs. Exact op die dag in het 1602 ging de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) namelijk naar de beurs, waarmee in Amsterdam de eerste aandelenbeurs ter wereld ontstond.

Jessica Dijkman, secretaris van het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief (NEHA), startte woensdag de viering door om 9.00 uur de beurs te openen met de bekende slag op de gong.

Dat mevrouw Dijkman de gong ceremonie uitvoerde had een specifieke reden: juist op de 417e verjaardag is met de ondertekening van de overeenkomsten formeel de overdracht bestendigd door SCA aan het NEHA van een tweetal unieke historische collecties:

  • het Historische Fondsenarchief met dossiers van duizenden voormalige beursfondsen (1850-1996), circa 400 strekkende meter;
  • de Historische Prijscouranten van de beurs (1796-2009).


De ondertekening van de overeenkomst door mevrouw Dijkerman
en Joost van der Does de Willebois, voorzitter SCA

De ondertekening voor de overdracht van het Fondsenarchief vormt een mooie bekroning voor de werkzaamheden die DOCFactory in opdracht van SCA in het verleden heeft verricht in het kader van het in goede, geordende en toegankelijk staat brengen van dit archief.

Zie voor meer informatie:

 

Nieuwsarchief.

Terug

Nieuws

14.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

02.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer