Renger van Dasselaar

Renger heeft in Leiden de bachelor Taalwetenschappen gevolgd, met aansluitend de onderzoeksmaster Linguistics. Tijdens zijn master volgde hij het Leiden Leadership Programme, voor zijn scriptie was hij vijf maanden in Papoea-Nieuw-Guinea. Naast zijn studie ontplooide Renger verschillende nevenactiviteiten, waaronder bestuurswerk.

Nadat hij in de zomer van 2019 zijn studie had afgerond, is Renger begonnen als informatiespecialist bij DOCFactory. Daarmee zet hij zijn eerste stappen op het gebied van informatiemanagement. Het werk bij DOCFactory sluit aan bij de vaardigheden die hij tijdens zijn studie heeft geleerd. Bovendien komt het goed uit dat hij leergierig is en zichzelf graag blijft ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

Omdat Renger het leuk vindt om bezig te blijven met taal, volgt hij in de avonduren een cursus Frans.

linkedin.com/in/rengervandasselaar

Nieuws

02.03.2020 Referentie Werkom

DOCFactory heeft in opdracht van Werkom, sinds 1 januari 2018 het participatiebedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend, de archieven van BaanStede (voorganger van Werkom) geordend en bewerkt.

Doel is het te bewaren archief over te dragen aan de openbare archiefbewaarplaats.
Lees meer

10.02.2020 Noord-Hollands Archief ontvangt door DOCFactory bewerkt archief van Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten

Het Noord-Hollands Archief ontving onlangs het archief van de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten (BNVU) te Den Haag. Er is archief bewaard vanaf de oprichting in 1918 tot 2014.
Lees meer

31.01.2020 Nieuw e-boek van Eric Ketelaar verschenen

Op 27 januari 2020 is het nieuwe e-boek, "Archiving People. A Social History of Dutch Archives", verschenen.
Lees meer

29.01.2020 Referentie Veiligheidsregio Hollands Midden

In 2019 heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden besloten om alle fysieke documenten digitaal op te slaan; het bestuur keurde het hiervoor benodigde Vervangingsbesluit goed.

DOCFactory heeft de oudere, permanent te bewaren, fysieke stukken geselecteerd, geïnventariseerd en geordend voor overbrenging naar Erfgoed Leiden en Omstreken.
Lees meer

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer