12.04.2019

Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie. Bij het vorige onderzoek, 4 jaar geleden, was dit nog 24%.

Met name onder het management is de overvloed aan (te)veel informatie groot. Bijna de helft geeft in het onderzoek aan zoveel informatie op een dag te moeten verwerken, dat dit nauwelijks vol te houden is. De zorg, ICT en onderwijs vormen negatieve uitschieters, met 60%. Met name mensen met een bestuursfunctie, juridisch beroep en administratieve functie ervaren overlast. Er is nauwelijks onderscheid tussen mannen of vrouwen die te kampen hebben met informatieovervloed, namelijk respectievelijk 28% en 29%.

Informatieovervloed heeft overigens wel een grote invloed op de werktevredenheid: van degenen die aangeven moeite te hebben met de overvloed aan informatie is 66% tevreden over de arbeidsomstandigheden, terwijl dit bij de personen die niet of nauwelijks het hoofd moeten bieden aan informatieovervloed dit 75% is. Ook zijn van de eerste groep meer personen genegen om een andere werkgever te zoeken: 57%. 30% heeft daadwerkelijk iets ondernomen om een andere baan te vinden. Bij de tweede groep, dus de personen die niet of nauwelijks informatieovervloed ondervinden op hun werk is dit respectievelijk 44% en 24%.

DOCFactory beschikt over de kennis en expertise om samen met u informatie te stroomlijnen, te structureren en efficiënt(er) in te zetten, om te voorkomen dat deze informatieovervloed ontstaat. Ook in die gevallen dat er als sprake is van een informatieovervloed kunt u een beroep op DOCFactory doen om deze te bestrijden en in te dammen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onze website, mail (info@docfactory.nl) of telefoon (070-8200371).

Zie ook:

 


Nieuwsarchief.

Terug

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer