Peter Glebbeek

|

Senior adviseur en projectmanager

Peter Glebbeek is sinds 1994 actief op het vakgebied van archief- en informatiemanagement, nadat hij afgestudeerd was in de Middeleeuwse Geschiedenis met als specialisatie Archiefwetenschappen.

Zijn eerste werkervaring deed Peter op bij het herstructureren van het archief van een autoleasebedrijf. Vervolgens werkte Peter als adviseur bij het Zilveren Kruis, met als doel het herstructureren, ordenen en saneren van het archief alsmede het schrijven van een archiefbeleid met bijbehorende procedures en bewaartermijnen.

In 1995 kwam Peter in dienst bij Breddels & Vermeulen, dat later overging in DOXiS, onderdeel van Ernst & Young. In deze periode, die duurde tot eind 2001, is Peter actief geweest in uiteenlopende projecten, variërend van uitvoering, ad interim en advisering tot onderzoek in het kader van PIVOT. De opdrachtgevers waren zeer divers, variërend van (rijks-, gemeentelijke, semi-)overheid tot het bedrijfsleven.

Eind 2001 maakte Peter de overstap naar Douwe Egberts, waar hij de verantwoordelijkheid kreeg over de afdeling Archives & Infocenter, gevestigd in Utrecht en Joure, in 2004 gevolgd door het Bedrijfshistorisch Centrum (momenteel het Heritage Center van Douwe Egberts). Peters werkzaamheden behelsden niet alleen het vakkundig leiding geven aan de medewerkers van de afdelingen, hij adviseerde ook intern. Voorbeelden zijn een digitaliseringsslag die is gemaakt met de contracten van een bepaalde afdeling, de herstructurering van de werkzaamheden van het Infocenter en ontwikkeling van een visie en acquisitiebeleid van het Heritage Center.

In mei 2013 trad Peter bij DOCFactory in dienst.

Vakinhoudelijk is Peter gespecialiseerd en uitermate geïnteresseerd in veranderingstrajecten waarbij een omslag moet worden gemaakt van een analoge werkwijze naar een digitale. Dergelijke trajecten zijn gecompliceerd en vragen de betrokken- én bevlogenheid van zowel leidinggevenden, adviseurs als uitvoerende medewerkers.

Kenmerkend aan Peter zijn zijn betrokkenheid, passie en aanstekelijke enthousiasme.

Motto: “we moeten het wel met zijn allen doen”