Michiel de Koning

|

Founder

In 1994 maakt Michiel de Koning kennis met het vakgebied van informatiemanagement. Hij begint bij Breddels en Vermeulen als projectmedewerker en informatiespecialist.  In de volgende jaren is  hij vooral actief op het gebied van adviseren en coördineren van afdelingen documentaire Informatievoorziening binnen zowel de rijksoverheid als lokale overheid.

In 2002 geeft Michiel een nieuwe draai aan zijn loopbaan. Hij zet zich nu als interimmanager en verandermanager  in bij verschillende organisaties. De opdracht is meestal: help ons de informatievoorziening te moderniseren, of begeleid ons bij het proces van gemeentelijke herindeling.

Vanaf 2005 is Michiel als projectmanager verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten bij Doxis Informatiemanagers. In deze hoedanigheid geeft hij leiding aan een team van ongeveer 15 (senior) specialisten en adviseurs. Daarnaast adviseert Michiel instanties over het inrichten van informatie en het toepassen van de Wet Openbaarheid Bestuur en de Wet Bescherming Persoonsgegegevens.  In het kader van de informatiegaring bij parlementaire enquêtes is hij een vertrouwd gezicht.

Binnen zijn opdrachten is hij steeds op zoek naar een pragmatische en werkbare oplossing.  Dankzij zijn grondige kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen in het vakgebied is hij in staat om een voor de klant duurzame oplossing te vinden.

Over Michiel zelf: hij is kundig, rustig en is communicatief sterk. Hij durft kritische vragen te stellen om zo de optimale vraagstelling te achterhalen.  Hij staat voor openheid en eerlijkheid.
 
Zijn motto is: maak het niet ingewikkelder dan nodig is.