12.04.2019

Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie. Bij het vorige onderzoek, 4 jaar geleden, was dit nog 24%.

Met name onder het management is de overvloed aan (te)veel informatie groot. Bijna de helft geeft in het onderzoek aan zoveel informatie op een dag te moeten verwerken, dat dit nauwelijks vol te houden is. De zorg, ICT en onderwijs vormen negatieve uitschieters, met 60%. Met name mensen met een bestuursfunctie, juridisch beroep en administratieve functie ervaren overlast. Er is nauwelijks onderscheid tussen mannen of vrouwen die te kampen hebben met informatieovervloed, namelijk respectievelijk 28% en 29%.

Informatieovervloed heeft overigens wel een grote invloed op de werktevredenheid: van degenen die aangeven moeite te hebben met de overvloed aan informatie is 66% tevreden over de arbeidsomstandigheden, terwijl dit bij de personen die niet of nauwelijks het hoofd moeten bieden aan informatieovervloed dit 75% is. Ook zijn van de eerste groep meer personen genegen om een andere werkgever te zoeken: 57%. 30% heeft daadwerkelijk iets ondernomen om een andere baan te vinden. Bij de tweede groep, dus de personen die niet of nauwelijks informatieovervloed ondervinden op hun werk is dit respectievelijk 44% en 24%.

DOCFactory beschikt over de kennis en expertise om samen met u informatie te stroomlijnen, te structureren en efficiënt(er) in te zetten, om te voorkomen dat deze informatieovervloed ontstaat. Ook in die gevallen dat er als sprake is van een informatieovervloed kunt u een beroep op DOCFactory doen om deze te bestrijden en in te dammen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onze website, mail (info@docfactory.nl) of telefoon (070-8200371).

Zie ook:

 


Nieuwsarchief.

Terug

Nieuws

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer

31.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

28.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.10.2019 Overdracht historisch archief HTM aan Haags Gemeentearchief een feit

Op 18 oktober jl. vond tijdens een bescheiden bijeenkomst in de Haagse tramtunnel de officiële overdracht plaats van een deel van het historische archief van HTM aan het Haagse Gemeentearchief.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer