Joke Langbroek

Na het volgen van de BDI in Den Haag begon Joke als bibliothecaris-documentalist bij Shell International, waar zij meerdere functies heeft bekleed. Bij de afdeling Health, Safety & Environment (HSE) was ze literatuuronderzoeker/documentalist. Later beheerde zij de bibliotheek van de Medische Dienst in London en Den Haag, waar zij verantwoordelijk was voor documentaire informatievoorziening op het gebied van occupational health, ergonomie, voor Shell medewerkers en expats wereldwijd. Met de medische bibliotheek wist zij de kwaliteitsnorm ISO 9001 te behalen; ook heeft ze in samenwerking met de ICT-afdeling een document management systeem (dms) opgezet en geïmplementeerd.

Naast haar werkzaamheden voor Shell ging Joke Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren met als  afstudeerrichting Historische Letterkunde. Ze heeft haar bibliotheekbaan gecombineerd met redactiewerk. Joke heeft geschreven voor verschillende publicaties en werkte mee aan het allereerste openbare Health Safety & Environmental report van Shell.

Vanuit het bibliotheekwezen maakte Joke de overstap naar een bedrijf dat webportals bouwt, onderhoudt en artikelen aanlevert. Een veelzijdige baan waar ze zich richtte op content management, redactiewerk en custom support. De laatste jaren heeft Joke projecten naar zich toegetrokken betreffende het organiseren van informatie. Dat beviel uiteindelijk zo goed dat ze weer terug wilde in het informatievak.

Joke werkt graag samen met anderen, om een optimaal resultaat te behalen en het doorgeven en toegankelijk maken van kennis en ideeën mogelijk te maken.

https://www.linkedin.com/in/joke-langbroek-3084228/

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer