Joke Langbroek

Na het volgen van de BDI in Den Haag begon Joke als bibliothecaris-documentalist bij Shell International, waar zij meerdere functies heeft bekleed. Bij de afdeling Health, Safety & Environment (HSE) was ze literatuuronderzoeker/documentalist. Later beheerde zij de bibliotheek van de Medische Dienst in London en Den Haag, waar zij verantwoordelijk was voor documentaire informatievoorziening op het gebied van occupational health, ergonomie, voor Shell medewerkers en expats wereldwijd. Met de medische bibliotheek wist zij de kwaliteitsnorm ISO 9001 te behalen; ook heeft ze in samenwerking met de ICT-afdeling een document management systeem (dms) opgezet en geïmplementeerd.

Naast haar werkzaamheden voor Shell ging Joke Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren met als  afstudeerrichting Historische Letterkunde. Ze heeft haar bibliotheekbaan gecombineerd met redactiewerk. Joke heeft geschreven voor verschillende publicaties en werkte mee aan het allereerste openbare Health Safety & Environmental report van Shell.

Vanuit het bibliotheekwezen maakte Joke de overstap naar een bedrijf dat webportals bouwt, onderhoudt en artikelen aanlevert. Een veelzijdige baan waar ze zich richtte op content management, redactiewerk en custom support. De laatste jaren heeft Joke projecten naar zich toegetrokken betreffende het organiseren van informatie. Dat beviel uiteindelijk zo goed dat ze weer terug wilde in het informatievak.

Joke werkt graag samen met anderen, om een optimaal resultaat te behalen en het doorgeven en toegankelijk maken van kennis en ideeën mogelijk te maken.

https://www.linkedin.com/in/joke-langbroek-3084228/

Nieuws

15.01.2019 Referentie gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory het archiefblok van de voormalige gemeente Bodegraven over de periode 1990-1999 geïnventariseerd, opgeschoond en materieel verzorgd met als doel overdracht naar het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.12.2018 Samen in 2018 en samen in 2019

De decembermaand is een periode van (zelf)reflectie. Dat geldt voor iedereen persoonlijk, maar ook voor DOCFactory als bedrijf.
Lees meer

11.12.2018 Referentie Luchtverkeersleiding Nederland

In opdracht van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft DOCFactory in 2018 de nieuwe selectielijst vervaardigd. 

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

26.11.2018 Referentie Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit heeft DOCFactory verzocht de basis te leggen voor verdere digitalisering van de informatiehuishouding.
Lees meer

31.10.2018 Referentie Hoogheemraadschap van Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft DOCFactory verzocht de archieven van de waterschappen  De Oude Rijnstromen en Groot-Haarlemmermeer te inventariseren en materieel te verzorgen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer