Jane Joosten

Jane is van jongs af aan al nieuwsgierig en leergierig. Vragen als "waarom?" en "maar hoe werkt dit dan?” zijn haar met de paplepel ingegoten. Zij is altijd geïnteresseerd in feitjes, weetjes, en informatie. Haar droom, die uit is gekomen, was altijd om geschiedenis te gaan studeren. Dat vormt voor Jane namelijkde ultieme manier om met heel veel informatie te kunnen werken. En natuurlijk om meer kennis op te doen over het verleden van de mensheid.

In 2017 heeft Jane haar History Honours Degree bachelor behaald aan the University of Wolverhampton in Engeland. Dat was een tweede wens die voor haar in vervulling kwam; de wens om in Engeland te wonen. Op haar studie kwam Jane in aanraking met verschillende archieven, beide analoog en digitaal, waarbij vooral het analoge gedeelte haar erg aantrok.

Daarna heeft Jane korte tijd gewerkt voor Thales, een technisch bedrijf dat is gespecialiseerd in luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan, waaronder ook het samenbrengen en categoriseren van informatie.

Nu zij bij DOCFactory werkzaam is, wil Jane graag aan de slag. Dingen die Jane na aan het hart liggen: eerlijkheid, openheid en professionaliteit. Ga altijd je dromen achterna, en doe vooral wat je leuk vindt!

linkedin.com/in/jane-joosten-222296157/

Nieuws

10.02.2020 Noord-Hollands Archief ontvangt door DOCFactory bewerkt archief van Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten

Het Noord-Hollands Archief ontving onlangs het archief van de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten (BNVU) te Den Haag. Er is archief bewaard vanaf de oprichting in 1918 tot 2014.
Lees meer

31.01.2020 Nieuw e-boek van Eric Ketelaar verschenen

Op 27 januari 2020 is het nieuwe e-boek, "Archiving People. A Social History of Dutch Archives", verschenen.
Lees meer

29.01.2020 Referentie Veiligheidsregio Hollands Midden

In 2019 heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden besloten om alle fysieke documenten digitaal op te slaan; het bestuur keurde het hiervoor benodigde Vervangingsbesluit goed.

DOCFactory heeft de oudere, permanent te bewaren, fysieke stukken geselecteerd, geïnventariseerd en geordend voor overbrenging naar Erfgoed Leiden en Omstreken.
Lees meer

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer

31.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer