Ellen Altona

Een studie kunstgeschiedenis aan de Utrechtse universiteit bracht Ellen in contact met vele van de museale collecties die Nederland rijk is. Als coördinator fotografie bij het Centraal Museum ontstond de fascinatie voor de fotografische afbeelding als object en voor de ontwikkelingen in de fotografie van de 19de eeuw. Met veel genoegen werkte ze vervolgens als registrator fotografie bij onder meer het Tropenmuseum, museum Bronbeek en het Theaterinstituut.

In 2006 kwam de overstap naar het Nationaal Archief. Eerst als projectmedewerker bij een digitaliseringstraject, later in een team dat verantwoordelijk was voor het inventariseren van tekeningen en kaarten waaronder handgekleurde manuscriptkaarten. Er volgden diverse cursussen op archiefgebied en zo hoopt Ellen bij DOCfactory een bijdrage te leveren aan één van de vele archiefprojecten die onder hun deskundige hoede zijn.

Motto: bewaren met beleid is behoud voor altijd!

https://nl.linkedin.com/in/ellenaltona

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer