Benjamin Stiphout

Benjamin is voor het eerst met archieven in aanraking gekomen tijdens zijn geschiedenisstudie aan de Universiteit Leiden.

Na afronding van zijn studie in 2008  is hij ingestroomd in de archiefsector als archiefselecteur bij PWAA, een project van de rijksoverheid dat zich heeft gericht op de selectie en bewerking van archieven van diverse ministeries. In aansluiting op PWAA heeft Benjamin ook bij de vervolgprojecten IORA en HVA gewerkt.

Deze projecten vormden gezamenlijk de aanloop tot de in 2011 opgerichte rijksoverheidsorganisatie Doc-Direkt. Als seniormedewerker was Benjamin bij Doc-Direkt verantwoordelijk voor de coördinatie van de archiefbewerkingsprojecten en de inhoudelijke begeleiding van een team van archiefmedewerkers..

In 2012 heeft Benjamin een studie-uitstap naar het buitenland gemaakt. Terug in  Nederland is hij opnieuw in de informatie en archiefsector gaan werken. Via  "Archiefbureau Ruerd de Vries" heeft hij zich gericht op archieven van religieuze instellingen.

Om zijn kennis en ervaring nog meer te verbreden volgde Benjamin tegelijkertijd  diverse cursussen aan de Archiefschool.

In 2015 is Benjamin als informatiespecialist het team van DOCFactory komen versterken.

nl.linkedin.com/pub/benjamin-stiphout/82/662/696

Nieuws

15.01.2019 Referentie gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory het archiefblok van de voormalige gemeente Bodegraven over de periode 1990-1999 geïnventariseerd, opgeschoond en materieel verzorgd met als doel overdracht naar het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.12.2018 Samen in 2018 en samen in 2019

De decembermaand is een periode van (zelf)reflectie. Dat geldt voor iedereen persoonlijk, maar ook voor DOCFactory als bedrijf.
Lees meer

11.12.2018 Referentie Luchtverkeersleiding Nederland

In opdracht van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft DOCFactory in 2018 de nieuwe selectielijst vervaardigd. 

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

26.11.2018 Referentie Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit heeft DOCFactory verzocht de basis te leggen voor verdere digitalisering van de informatiehuishouding.
Lees meer

31.10.2018 Referentie Hoogheemraadschap van Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft DOCFactory verzocht de archieven van de waterschappen  De Oude Rijnstromen en Groot-Haarlemmermeer te inventariseren en materieel te verzorgen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer