Anna Smolders

 

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis maakte Anna kennis met ‘het archief’. Haar afstudeerscriptie had het archief van een kunstenaarsvereniging als uitgangspunt. Na deze eerste kennismaking sloeg Anna andere wegen in. Toch heeft het begrip ‘archief’ haar niet losgelaten want ruim 10 jaar geleden besloot zij zich verder te bekwamen in het archiefvak. Sindsdien heeft Anna een brede ervaring opgedaan als informatiespecialist.

Die ervaring is opgedaan in zeer uiteenlopende projecten en bij een breed scala aan (project)organisaties; van historische waterschapsarchieven tot dynamische vergunningendossiers en van archieven van particuliere organisaties tot archieven van gemeentelijke, provinciale en rijksoverheden.

De werkzaamheden hebben zich de afgelopen jaren vooral afgespeeld op het terrein van archiefbewerking: het wegwerken van achterstanden, herordening, selectie en vernietiging en inventarisatietrajecten (volgens de regelen der kunst) . Die ervaring is aangevuld met een record management opleiding en interne cursussen. Wat haar bij al deze projecten aansprak was het uitgangspunt dat je door het aanbrengen van "orde in de chaos" de informatie optimaal kunt laten aansluiten op de vraag van de gebruiker. 

Anna is zorgvuldig, nieuwsgierig, heeft een kritische blik en een brede belangstelling. Motto: combineer oog voor detail en historisch belang met het bewaken van de hoofdzaak; een gebruikersvriendelijk eindresultaat.

nl.linkedin.com/pub/anna-smolders/60/363/9bb

Nieuws

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

17.04.2019 Gemeente Leiden gunt DOCFactory opdracht na Europese openbare aanbesteding

Na de Europese openbare aanbesteding Opgeruimde Overgang heeft de Gemeente Leiden DOCFactory de opdracht over een van de twee percelen gegund. Perceel 1, onttrekken en bewerken van het archief, betreft een omvangrijke opdracht, waarbinnen al het papieren archief dat zich over vier verschillende locaties bevindt, wordt onttrokken, bewerkt en overgedragen aan het Erfgoedcentrum Leiden en Omstreken.
Lees meer

17.04.2019 Zijn de auteursrechten in uw collectie op orde?

Een van de grootste voordelen van het huidige digitale tijdperk is dat het eenvoudig en tegen geringe kosten mogelijk is om beeldmateriaal en artikelen online te plaatsen. Waar men echter (te) snel aan voorbij gaat is dat dit niet in alle gevallen zomaar is toegestaan.
Lees meer

12.04.2019 Maak een einde aan de informatieovervloed!

Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2018, een onderzoek van CBS en TNO onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar, blijkt dat 28% vaak of altijd last heeft van een overvloed aan informatie.
Lees meer