Anna Smolders

 

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis maakte Anna kennis met ‘het archief’. Haar afstudeerscriptie had het archief van een kunstenaarsvereniging als uitgangspunt. Na deze eerste kennismaking sloeg Anna andere wegen in. Toch heeft het begrip ‘archief’ haar niet losgelaten want ruim 10 jaar geleden besloot zij zich verder te bekwamen in het archiefvak. Sindsdien heeft Anna een brede ervaring opgedaan als informatiespecialist.

Die ervaring is opgedaan in zeer uiteenlopende projecten en bij een breed scala aan (project)organisaties; van historische waterschapsarchieven tot dynamische vergunningendossiers en van archieven van particuliere organisaties tot archieven van gemeentelijke, provinciale en rijksoverheden.

De werkzaamheden hebben zich de afgelopen jaren vooral afgespeeld op het terrein van archiefbewerking: het wegwerken van achterstanden, herordening, selectie en vernietiging en inventarisatietrajecten (volgens de regelen der kunst) . Die ervaring is aangevuld met een record management opleiding en interne cursussen. Wat haar bij al deze projecten aansprak was het uitgangspunt dat je door het aanbrengen van "orde in de chaos" de informatie optimaal kunt laten aansluiten op de vraag van de gebruiker. 

Anna is zorgvuldig, nieuwsgierig, heeft een kritische blik en een brede belangstelling. Motto: combineer oog voor detail en historisch belang met het bewaken van de hoofdzaak; een gebruikersvriendelijk eindresultaat.

nl.linkedin.com/pub/anna-smolders/60/363/9bb

Nieuws

15.01.2019 Referentie gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory het archiefblok van de voormalige gemeente Bodegraven over de periode 1990-1999 geïnventariseerd, opgeschoond en materieel verzorgd met als doel overdracht naar het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.12.2018 Samen in 2018 en samen in 2019

De decembermaand is een periode van (zelf)reflectie. Dat geldt voor iedereen persoonlijk, maar ook voor DOCFactory als bedrijf.
Lees meer

11.12.2018 Referentie Luchtverkeersleiding Nederland

In opdracht van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft DOCFactory in 2018 de nieuwe selectielijst vervaardigd. 

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

26.11.2018 Referentie Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit heeft DOCFactory verzocht de basis te leggen voor verdere digitalisering van de informatiehuishouding.
Lees meer

31.10.2018 Referentie Hoogheemraadschap van Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft DOCFactory verzocht de archieven van de waterschappen  De Oude Rijnstromen en Groot-Haarlemmermeer te inventariseren en materieel te verzorgen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer